Materialen

Ik vind het heel leuk om kleurplaten te maken. Kleuren is niet een erg creatieve bezigheid of kunstles, maar kinderen kunnen zo wel hun vaardigheid met kleurpotloden, stiften of ander materiaal oefenen. Zoek als leerkracht een goede balans tussen kleuren en vrij tekenen in de klas.
Na een vakantie in Barcelona tekende ik onderstaande haan. Geïnspireerd door de mozaïek van Gaudi en zijn vrolijke kleuren. Van deze tekening heb ik toen een kleurplaat gemaakt. De lege haan kan zelf met allerlei vormen, letters, lijnen, etc. gevuld worden.

In de ‘coronatijd’ heb ik voor de hele school om de week een kunstles gemaakt en gedeeld. Kinderen en ouders vonden het vaak fijn om even samen met iets anders dan taal en rekenen aan de slag te kunnen. Ik heb ontzettend leuke reacties en foto’s van werkjes mogen ontvangen! Heb jij ook wat moois gemaakt? Je mag het altijd naar jufkunst@hotmail.com  sturen. Misschien zie je die foto straks wel terug op deze website.

Bovenstaand de foto’s die ik heb mogen ontvangen van kinderen die thuis lekker met de Doodle-les aan de slag zijn gegaan. Boven elkaar de werkjes van Kyllian en Menno. In het midden hebben Frederieke, Liselotte en Anne Roos de stoep prachtig volgedoodled. Links de Doodles van Fay. Heb jij ook wat moois gemaakt? Stuur een foto van je werk naar jufkunst@hotmail.com