Juf Kunst?

De naam is eigenlijk uit een verspreking geboren. Mijn duo-collega zei een keer enthousiast tegen de kinderen: “En niet vergeten, donderdag hebben jullie weer Kimles van juf kunst, ehhhh kunstles van juf Kim”.

Ik ben nu 28 jaar oud en woon met mijn vriend en konijntje in Rijnsburg. In 2012 was ik klaar met de universitaire Pabo in Amsterdam en heb ik eerst nog in een jaar een Onderwijskundige master gehaald bij de Universiteit Leiden. Daarna ben ik voor de klas gegaan, na wat ziektevervangingen heb ik een startgroep zelfstandig gedraaid met uiteindelijk 28 vierjarigen. Dit was mijn eerste eigen groep en ik vond het geweldig om te doen.

Voor het schooljaar (’18-‘19) zocht en vond ik een uitdaging:
Ik ging werken in het speciaal onderwijs als atelierhouder, bij het kunstatelier! Dit deed ik fulltime: Naast mijn eigen groep 4 kwamen er elke dag op vier momenten kinderen van groep 3 t/m 8 voor kunst, als zij hiervoor hadden gekozen. Dit was enorm leuk en leerzaam, maar ook moeilijk te organiseren. Ik heb mijn jaarcontract laten aflopen en heb afscheid genomen, maar 1 ding wist ik wel: Ik blijf kunstjuf.

Vlak voor de zomervakantie raakte ik weer in gesprek met de school waar ik ooit mijn eerste eigen groep had en zij hadden zeker oren naar een Kunstjuf. Nu ben ik daar leerkracht en geef ik elke donderdag afwisselend kunstlessen aan de groepen 3 t/m 6.

In de coronatijd heb ik allerlei kunstlessen voor de kinderen thuis gemaakt. Deze deelde ik dan ook in facebookgroepen en daar kreeg ik zoveel positieve reacties op, dat ik deze website ben begonnen. Ik wil graag mijn ideeën en lessen delen, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen gaan genieten van kunst.

Twee van mijn hobby’s gecombineerd: windsurfen en schilderen. Voor de windsurf-school heb ik afgelopen zomer deze borden geschilderd.