Juf Kunst?

De naam is eigenlijk uit een verspreking geboren. Mijn toenmalige duo-collega zei een keer enthousiast tegen de kinderen: “En niet vergeten, donderdag hebben jullie weer Kimles van juf kunst, ehhhh kunstles van juf Kim”. Ik ben nu 30 jaar oud en woon met mijn man en ons konijntje in Losser. Ik ben niet geschoold als kunstenaar maar wel als juf en crea bezig zijn doe ik al van jongs af aan.

In het schooljaar ’18-’19 ging ik werkte ik als atelierhouder, bij het kunstatelier op een basisschool in Leiden. Dit deed ik fulltime: Naast mijn eigen groep 4 kwamen er elke dag op vier momenten kinderen van groep 3 t/m 8 voor kunst, als zij hiervoor hadden gekozen. Dit was enorm leuk en leerzaam, maar ook moeilijk te organiseren. Ik heb mijn jaarcontract laten aflopen en heb afscheid genomen, maar 1 ding wist ik wel: Ik blijf kunstjuf.

Vlak voor die zomervakantie raakte ik weer in gesprek met de school waar ik ooit mijn eerste eigen groep had en zij hadden zeker oren naar een kunstjuf. Daar ben ik een tijdlang leerkracht geweest en gaf ik elke donderdag afwisselend kunstles aan de groepen 3 t/m 7. Dat waren leuke jaren, maar toen verhuisden we van Zuid-Holland naar Twente en nu werk ik op de allerleukste basisschool van Losser: De Wegwijzer. 

In de coronatijd heb ik allerlei kunstlessen voor de kinderen thuis gemaakt. Deze deelde ik dan ook in facebookgroepen en daar kreeg ik zoveel positieve reacties op, dat ik deze website ben begonnen. Ik wil graag mijn ideeën en lessen delen, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen gaan genieten van kunst.

Neem ook eens een kijkje op mijn instagram: @jufkunst.

Twee van mijn hobby’s gecombineerd: windsurfen en schilderen. Voor de windsurf-school heb ik deze borden beschilderd.