Juf Kunst?

De naam is eigenlijk uit een verspreking geboren. Mijn toenmalige duo-collega zei een keer enthousiast tegen de kinderen: “En niet vergeten, donderdag hebben jullie weer Kimles van juf kunst, ehhhh kunstles van juf Kim”. Ik ben nu 32 jaar oud en woon met mijn man, zoon en ons konijntje in Losser. Ik ben niet geschoold als kunstenaar maar wel als juf en creatief ben ik al van jongs af aan. 

Het begon allemaal in het schooljaar 2018 in Leiden. Ik werkte fulltime als juf en kunstatelierhouder: Naast mijn eigen groep 4 kwamen er elke dag op vier momenten kinderen van groep 3 t/m 8 voor kunst, als zij hiervoor hadden gekozen. Dit was enorm leuk en leerzaam, maar ook moeilijk te organiseren. Ik heb mijn jaarcontract laten aflopen en heb afscheid genomen, maar 1 ding wist ik wel: Ik blijf kunstjuf.

Toen raakte ik weer in gesprek met de school waar ik ooit mijn eerste eigen groep had en zij hadden zeker oren naar een kunstjuf. Daar ben ik een tijdlang leerkracht geweest en gaf ik elke donderdag afwisselend kunstlessen aan de groepen 3 t/m 7. Dat waren leuke jaren, maar toen verhuisden we van Zuid-Holland naar Twente en nu werk ik op de allerleukste basisschool van Losser: De Wegwijzer. 

In de gemeente Losser geef ik nu voor stichting Fundament op alle 12 de basisscholen in alle groepen 3 en 4 kunstlessen. Het is erg leuk om op alle verschillende scholen te komen, de kinderen en leerkrachten zijn altijd zo positief. Ik maak mijn lessen zelf en af en toe zet ik zo’n les ook op deze website. Ook vind je op mijn website materiaal voor groep 3, deze groep heb ik als juf en ik vind dat de leukste leeftijd die er is!

In de coronatijd heb ik allerlei kunstlessen voor de kinderen thuis gemaakt. Deze deelde ik dan ook in facebookgroepen en daar kreeg ik zoveel positieve reacties op, dat ik deze website ben begonnen. Ik wil graag mijn ideeën en lessen delen, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen gaan genieten van kunst.

Het liefst start ik ook nog eens met kunstlessen thuis, lekker bezig zijn met een klein groepje kinderen. We hebben er de ruimte voor, dus wie weet. 

Neem ook eens een kijkje op mijn instagram: @jufkunst.

Twee van mijn hobby’s gecombineerd: windsurfen en schilderen. Voor de windsurf-school heb ik deze borden beschilderd.