Juf Kunst?

De naam is eigenlijk uit een verspreking geboren. Mijn duo-collega zei een keer enthousiast tegen de kinderen: “En niet vergeten, donderdag hebben jullie weer Kimles van juf kunst, ehhhh kunstles van juf Kim”. Ik ben nu 29 jaar oud en woon sinds kort met mijn vriend en konijn in Losser. Ik ben niet geschoold als kunstenaar maar wel als juf en ja, het is een uit de hand gelopen hobby.

Voor het schooljaar (’18-‘19) zocht en vond ik een uitdaging:
Ik ging werken in het speciaal onderwijs als atelierhouder, bij het kunstatelier! Dit deed ik fulltime: Naast mijn eigen groep 4 kwamen er elke dag op vier momenten kinderen van groep 3 t/m 8 voor kunst, als zij hiervoor hadden gekozen. Dit was enorm leuk en leerzaam, maar ook moeilijk te organiseren. Ik heb mijn jaarcontract laten aflopen en heb afscheid genomen, maar 1 ding wist ik wel: Ik blijf kunstjuf.

Vlak voor die zomervakantie raakte ik weer in gesprek met de school waar ik ooit mijn eerste eigen groep had en zij hadden zeker oren naar een Kunstjuf. Daar ben ik een tijdlang leerkracht geweest en gaf ik elke donderdag afwisselend kunstles aan de groepen 3 t/m 7. 

In de coronatijd heb ik allerlei kunstlessen voor de kinderen thuis gemaakt. Deze deelde ik dan ook in facebookgroepen en daar kreeg ik zoveel positieve reacties op, dat ik deze website ben begonnen. Ik wil graag mijn ideeën en lessen delen, zodat zoveel mogelijk kinderen kunnen gaan genieten van kunst.

Neem ook eens een kijkje op mijn instagram: @jufkunst.

Twee van mijn hobby’s gecombineerd: windsurfen en schilderen. Voor de windsurf-school heb ik afgelopen zomer deze borden geschilderd.