Kunstlessen

De kunstlessen ogen misschien in eerste instantie als een boel tekst, maar dat is niet voor niets. Iedereen kan een creatief opdrachtje op google of pinterest vinden, maar uitgewerkte lesbeschrijvingen vind je daar niet. Daarom ben ik met deze website begonnen. Wie niet zo zeker is over de eigen kunstkennis kan per sheet lezen wat mogelijk is. Desnoods print je de hele les uit en hou je het erbij als handleiding. Zo kan iedereen kunstles geven!
Bovendien, als je al zelf al veel van het onderwerp van de les weet: pak de presentatie, de benodigdheden en de opdracht en ga aan de slag. Ik hoop zo voor ieder wat wils te creëren.

Onlosmakelijk verbonden aan de kunstlessen (vind ik) is de communicatie naar ouders. Elke school heeft wel een manier om berichtjes naar de ouders te sturen en dat doe ik ook bij elke les om deze redenen:
– Belangrijk is dat ouders weten waar hun kind ongeveer mee bezig is en ik krijg vaak terug dat het een gesprek met hun kind over de kunstlessen simpelweg makkelijker maakt.
– Ik communiceer over het werk van de kinderen. Niet alles wat de kinderen in mijn lessen maken is bedoeld om in te lijsten. Sommige werkjes zijn puur om kennis te maken met een techniek of materiaal. Altijd fijn voor ouders én kinderen als dat duidelijk is.
– Als je wel een keer aan de slag gaat met materiaal dat zich niet of nauwelijks uit kleding laat wassen, is het handig de ouders te waarschuwen om hun kinderen niet het allernieuwste setje te laten aantrekken die dag.

Heb je een verzoek, vraag of opmerking? Wil je graag lesgeven over een bepaalde kunstenaar of juist bepaalde techniek en wil je hier over sparren? Heb je een idee voor een lessenserie? Stuur een e-mail naar jufkunst@hotmail.com.